Pur

Šokoladinis varškės tortas

Ingredientai
Porcijos: 12

  • 120 g karčiai saldaus šokolado
  • 120 g sviesto
  • 5 kiaušiniai (padalyti)
  • 60 ml pieno
  • 350 g cukraus (padalyto)
  • 100 g miltų
  • 1⁄4 a. š. druskos
  • 500 g kreminio sūrio
  • 125 g grietinėlės
  • 1 š. vanilės ekstrakto
  • vanilės ekstrakto
  • miltų pabarstyti
  • šviežių aviečių papuošti
  • 100 ml plaktos grietinėlės (nebūtina)
  • 1 a. š. konditerinio cukraus (nebūtina)

Indai: orkaitė, maža keptuvė padažui, pastatomas arba rankinis maišytuvas su muštuvais, kepimo forma, mentelė, didelis dubuo, plaktuvas, peilis

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C / 350 °F. Mažoje keptuvėje ant vidutinės ar mažos kaitros ištirpdykite sviestą ir šokoladą. Padėkite į šoną. Pastatomu maišytuvu išplakite keletą kiaušinių, pieną ir dalį cukraus. Sudėkite tirpdyto sviesto ir šokolado mišinį ir gerai išplakite. Įberkite miltų ir druskos, išplakite iki vienalytės masės.

Patepkite kepimo formą sviestu ir, jeigu reikia, apibarstykite miltais. Sudėkite šokoladinę tešlą ir išlyginkite paviršių. Kepkite iki 180 °C / 350 °F įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 min.

Per tą laiką į didelį dubenį sudėkite kreminį sūrį, likusį cukrų, likusius kiaušinius, grietinėlę ir vanilės ekstraktą. Išplakite iki vientisos masės.

Išimkite kepimo formą iš orkaitės ir sumažinkite temperatūrą iki 160 °C / 320 °F. Į formą supilkite kreminį sūrį ir išlyginkite paviršių. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite maždaug 50–55 min., kol užpildas sutvirtės.

Išimkite tortą iš orkaitės. Leiskite šiek tiek atvėsti, paskui aštriu peiliu apveskite palei kepimo formos kraštą. Atidarykite formą ir nuimkite šonus. Atvėsusį tortą įdėkite į šaldytuvą ir vėsinkite bent 4 valandas arba, idealu, per naktį.

Išplakite grietinėlę ir konditerinį cukrų iki standžios masės. Paskleiskite ploną kremo sluoksnį ant torto ir papuoškite šviežiomis avietėmis.

Baugina netvarka? Be reikalo!

Užbaigus savo #Mėgaukitėsbuvimukartu akimirką Jums nereikės jaudintis dėl nešvarių indų.
Su „Somat“ pašalinami net sunkiausiai įveikiami nešvarumai, tokie kaip riebalai ir svilėsiai, taigi Jūsų indai vėl bus tobulai švarūs.