Pur

Mini obuolių kruasanai

Ingredientai
Porcijos: 16

  • 150 g vienagrūdžių kviečių arba speltų miltų
  • ½ arb. šaukštelio kepimo miltelių (be glitimo)
  • 2 valg. šaukštai kokosų cukraus
  • 70 g kokosų aliejaus (šilto)
  • 150 g graikiško jogurto iš avių pieno (10 % riebumo)
  • ¼ valg. šaukšto druskos
  • 1 valg. šaukštas supjaustytų migdolų
  • 1 valg. šaukštas beržų cukraus arba kokosų cukraus
  • ¼ valg. šaukšto cinamono
  • 1 obuolys
  • miltai apibarstymui

Įrankiai: didelis maišymo dubuo, virtuvinis rankšluostis, kepimo skarda, pergamento popierius, orkaitė, pjaustymo lenta, peilis, mažas maišymo dubuo, mažas peilis, kočėlas, aušinimo stovas (nebūtinai)

Dideliame dubenyje sumaišykite vienagrūdžius kviečius, kepimo miltelius, kokosų cukrų ir druską. Įmaišykite jogurtą ir kokosų aliejų ir rankomis suminkykite į vientisą tešlą.

Maišymo dubenį uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palaikykite šaldytuve apie 30 min. Kepimo skardą išklokite popieriumi.

Tuo tarpu susmulkinkite migdolus ir sumaišykite su beržų cukrumi bei cinamonu. Įkaitinkite orkaitę iki 150 ºC/300 ºF iš viršaus į apačią.

Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą į apvalų blyną (maždaug 26 cm/10 colių skersmens). Jei reikia, orientacijai naudokite lėkštę; pabarstykite miltais. Supjaustykite tešlą į 16 vienodų trikampių.

Nulupkite obuolį, išpjaukite sėklas, ir supjaustykite skiltelėmis. Ant tešlos trikampių pabarstykite dalį migdolų-cinamono mišinio. Ant kiekvieno tešlos gabalo išorinės dalies uždėkite obuolio skiltelę.

Suvyniokite tešlos gabalėlius, apvyniodami obuolių skilteles.

Dėkite mini kruasanus ant kepimo skardos ir užbarstykite likusiu migdolų-cinamono mišiniu. Įdėkite į orkaitę ir kepkite apie 15–18 min., 150 ºC/300 ºF temperatūroje. Leiskite atvėsti. Skanaus!

BAUGINA NETVARKA? BE REIKALO!

Užbaigus savo #Mėgaukitėsbuvimukartu akimirką Jums nereikės jaudintis dėl nešvarių indų.
Su „Pur” pašalinami net sunkiausiai įveikiami nešvarumai, tokie kaip riebalai ir svilėsiai, taigi Jūsų indai vėl bus tobulai švarūs.