Pur

How to wash dishes

Ar jums žinomas jausmas, kai po smagios vakarienės apsikraunate indais ir nė nežinote, nuo ko pradėti juos plauti? Yra kelios nešvarios keptuvės, lėkščių, puodelių ir kepimo indų, kurie Jums panorėjus galėtų stebuklingai išsiplauti patys. Tinkamas indų plovimas gali sutaupyti daug laiko ir sumažinti tam reikalingų pastangų. Todėl sukūrėme Jums nedidelį žinyną.

Kokių priemonių Jums reikės?

Yra kelios priemonės, kurias galite naudoti, kad būtų lengviau plauti, šveisti ir džiovinti indus:

  • indų ploviklis
  • kempinės
  • skudurėliai
  • šepečiai
  • plieno drožlių grandikliai
  • guminės pirštinės
  • virtuviniai rankšluosčiai
  • indų krepšys

Šepečiai su nailoniniais šeriais dažniausiai yra geriausias pasirinkimas šveisti, nes juose susikaupia mažiau bakterijų. Atsargiai naudokite plieno drožlių grandiklius savo indams. Nors tokie grandikliai gali padėti greitai pašalinti pridžiūvusį maistą, jie gali subraižyti indų paviršių.

Indų išankstinis rūšiavimas

Pirmas dalykas, kurį reikia padaryti, yra surūšiuoti indus tokia tvarka, kokia jie bus plaunami. Visada pirmiausia pradėkite nuo mažiausiai suteptų indų. Taip jūsų indų plovimo vanduo ilgiau liks švaresnis. Tokie indai yra:

  • taurės
  • puodeliai
  • sidabriniai indai

Kitas žingsnis - iš lėkščių ir dubenų pašalinkite maisto dėmes ir jo likučius. Stipriai suteptus ir riebaluotus indus, pavyzdžiui, puodus bei keptuves, reikia plauti paskutinius. Jeigu induose yra likusio maisto arba daug pridegusių riebalų, pamerkite juos prieš plaudami, kad atkibtų nešvarumai, maistas ir purvas, ir kad juos būtų galima žymiai lengviau išplauti. Su „Pur“ indų plovikliu mirkymas trunka tik kelias minutes. Paskui indus išplauti dar lengviau.

Jeigu yra galimybė, po valgio ir prieš plaudami išvalykite maisto likučius iš lėkščių. Taip ne tik bus lengviau išplauti indus ir maistas nepridžius, bet ir Jūsų indų plovimo vanduo liks švaresnis.

Tinkamo indų ploviklio pasirinkimas

Plaunant indus tinkamu valikliu, skirtumą pajus ne tik Jūsų lėkštės ir puodeliai, bet ir Jūsų rankų oda. „Pur Kraftgel“ sukurtas įveikti sudėtingus indų plovimo iššūkius, net kai vienu metu reikia nuplauti krakmolą, riebalus ir svilėsius. Dėl galingos riebalų tirpinimo galios ir dvigubos fermentų technologijos derinio jūsų indai vėl spindės ir be šveitimo. Jeigu Jūsų rankų oda sausa arba jautri, naudokite švelnesnį indų ploviklį, pavyzdžiui, „Pur Sensitive“. Dėl jo odai palankios pH vertės jį rekomenduoja dermatologai.

Karštas vanduo ar šaltas vanduo?

Daugeliu atveju karštą vandenį naudoti rekomenduojama, kai plaunant indus reikia pašalinti riebalus ir bakterijas. Kad rezultatas būtų optimalus, plaunant vanduo paprastai turi būti bent 45 oC (110 oF). Plaunant tokia temperatūra nebus maloni rankoms, todėl mūvėkite pirštines. Indų ploviklis „Pur“ sukurtas pagal pranašesnę fermentų technologiją, todėl jis efektyviai veikia žemesnėje temperatūroje; šitaip suvartojama mažiau energijos ir daroma mažesnė žala aplinkai. Nepamirškite pakeisti vandenį, kai jis atvėsta ir tampa nešvarus.

Tinkamas indų ploviklio dozavimas

Plaunant indus rankomis ne visada aišku, kiek indų ploviklio reikia naudoti (Nuoroda į „Kiek ploviklio turėčiau naudoti?“) Tai dažnai apibrėžia turimo indų ploviklio tipas. Įprastiniam indų plovimui galima naudoti mažą „Pur power gel“ dozę; jums reikės tik 3 ml ploviklio 5 litrams vandens. Labai nešvariems indams naudokite 5 ml (vieną šaukštą) 1 litrui vandens.

Naudodami „Pur Sensitive“ arba nekoncentruotą indų ploviklį, įpilkite 5 ml (1,5 šaukšto) ploviklio į 5 litrus vandens. Jeigu reikia išplauti itin nešvarią keptuvę arba pridžiūvusį maistą, galima naudoti didesnę dozę - 5 ml 1 litrui vandens.

Indų skalavimas

Išplovus penkis ar šešis indus, patariame nuskalauti juos po karštu vandeniu. Karštas vanduo padės nuo indų pašalinti likusius nešvarumus, suodžius, riebalus ir bakterijas. Be to, jis padės indams greičiau nudžiūti, liks mažiau dėmių ir ruožų. Kad rezultatas būtų geresnis, vanduo skalavimui turėtų būti šiek tiek karštesnis negu plovimo vanduo, tačiau jis gali būti ir kambario temperatūros.

Indų džiovinimas: sausinti rankšluosčiu ar leisti išdžiūti natūraliai, indų krepšyje?

Indų sausinimas rankšluosčiu reiškia, kad galite juos nedelsdami sutvarkyti, bet tai gali ilgiau užtrukti. Džiovinimas natūraliai, indų krepšyje, dažnai yra geresnis pasirinkimas, nors tam prireikia daugiau laiko.

Išdžiūvusius indus galima sudėti į vietas.

Plautuvės ir indų plovimo priemonių valymas

Išplovę visus indus, išvalykite plautuvę indų plovikliu, kad pašalintumėte mikrobus, bakterijas ir nešvarumus, kurių gali būti plautuvėje, ant stalviršio ir plautuvės sifone. Be to, reikia pasirūpinti ir virtuvės įrankiais. Kad Jūsų virtuvės rankšluosčiuose, kempinėse ir kitose priemonėse nesikaupų bakterijos ir mikrobai, reguliariai jas keiskite.

Kad plaudami indus sutaupytumėte laiko ir kad šis darbas eitųsi lengviau, vadovaukitės šiomis nuosekliomis indų plovimo instrukcijomis.